UNAI DEBIJA PASAULES DŽUDO ČEMPIONĀTĀ PIEAUGUŠAJIEM

Visu pagājušo nedēļu Kataras galvaspilsētā Dohā norisinājās pasaules čempionāts džudo pieaugušajiem, kurā tiesības piedalīties bija izcīnījusi arī mūsu kluba sportiste Una Dolgiļeviča (-78kg).

Diemžēl izloze nebija mūsu pusē, jo jau pirmajā cīņā nācās mēroties spēkiem ar Tokijas olimpisko spēļu čempioni no Japānas, Šori Hamadu (Shori Hamada), piedzīvojot zaudējumu. Tiesa, arī japānietei turnīra turpinājums nenoritēja kā iecerēts, un noslēgumā tikai piektā vieta. Par pasaules čempioni šajā svara kategorijā kļuva Izarēlas pārstāve Inbara Lanira (Inbar Lanir).

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja arī Anastasija Sokirjanska (-57kg) un Antonijs de Anželiss (-66kg), kurš vienu cīņu uzvarēja.

Pavisam šajā turnīrā piedalījās 657 džudisti no 99 valstīm. Ar ievērojamu pārsvaru kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja Japānas komanda (pieci zelti, divi sudrabi, četras bronzas), otrie palika Francijas džudisti (divi zelti, trīs bronzas, divi sudrabi), bet trešajā vietā – Gruzijas izlase (divi zelti, pa vienam sudrabam un bronzai). Japānas un Francijas komandas izcīnīja arī attiecīgi zelta un sudraba medaļas jaukto komandu turnīrā, bet bronzas godalgas tajā ieguva Gruzijas un Nīderlandes džudisti. Šajās sacensībās bija pārstāvētas 18 valstis, arī mūsu kaimiņi lietuvieši.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78kg) -/-1 37 80
         

FOTO: IJF (c) Kulumbegashili Tamara