JŪNIJS AIZRITĒJIS STARPTAUTISKU DŽUDO TURNĪRU ZĪMĒ

Kamēr Latvijā līgoja un svinēja Jāņus, vairāki mūsu kluba džudisti piedalījās ļoti nozīmīgos starptautiskos turnīros – Una Dolgiļeviča (-78kg) startēja divos Grand Slam posmos Āzijā, Ņikita Afanasjevs (-90kg) un Tomass Manfelds (-73kg) cīnījās Eiropas čempionātā kadetiem Portugālē, savukārt Patriks Kalniņš (-66kg) bija devies uz Eiropas junioru kausu Birmingemā.

Una kopā ar pārējiem Latvijas pieaugušo izlases dalībniekiem un treneri Āzijā pavadīja divas nedēļas, vispirms piedaloties Astanas Grand Slam posmā, kurā izdevās izcīnīt vienu uzvaru. Pēc starptautiskas treniņnometnes Kazahstānā Latvijas komanda devās uz Mongoliju, lai startētu Ulanbatoras Grand Slam turnīrā. Arī pēc šīm sacensībām, kurās cīņas uzvarēt tomēr neizdevās, sekoja intensīvs darbs treniņnometnē.

Gatis Mīlenbergs, kurš pavadīja Latvijas izlases sportistus Āzijas tūrē, uzsvēra, ka divi turnīri un divas treniņnometnes divu nedēļu laikā mūsu sportistiem bijis gan liels izaicinājums, gan tajā pašā laikā arī liels sasniegums šajā sezonā. Latvijas džudistiem ir izdevies pakāpties pasaules rangā, atrodoties starp 60 labākajiem (Entonijs de Anželiss (-66kg) jaunākajā reitingā ieņem 55.vietu, Una ir 56.pozīcijā, bet Anastastija Sokirjanska (-57kg) – 58.) G. Mīlenbergs norādīja, ka “pēc sacensību rezultātiem mūsu sportisti pārliecinoši ierindojas pirmajā devītniekā, bet mērķis, protams, ir cīnīties par augstākām vietām!”

Nākamais starts Unai jau pavisam drīz – European Open Tallinā 8.-9.jūlijā. Šajās sacensībās no mūsu kluba piedalīsies arī Gustavs Līkansis (-100kg).

Tikmēr “pasaules otrā malā” – Portugāles pilsētā Odivelašā (Odivelas) norisinājās Eiropas čempionāts kadetiem, kurā Latviju pārstāvēja septiņi sportisti, tajā skaitā arī KYODAI džudisti Tomass Manfelds un Ņikita Afanasjevs. Abi mūsu puiši uzvarēja pa vienai cīņai, kurai sekoja divi zaudējumi. Augstākus rezultātus neizdevās izcīnīt arī pārējiem izlases dalībniekiem, un Latvija čempionāta kopvērtējumā palika bez ieskaites punktiem. Mūsu kaimiņiem veicās labāk – Lietuvas džudistiem sudraba medaļa, bet igauņi tika pie bronzas. Ļoti pārliecinoši, izcīnot sešas zelta medaļas, čempionātā uzvarēja Azerbaidžānas sportisti, atstājot otrajā un trešajā vietā attiecīgi Francijas un Turcijas komandas. Kopā turnīrā piedalījās 404 sportisti no 40 valstīm.

Tomasam un Ņikitam nākamais starts jūlija beigās – Eiropas jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovēnijā.  

Arī mūsu juniori jūnijā turpināja piedalīties turnīros un treniņnometnēs. Patriks Kalniņš startēja Birmingemas junioru kausā, diemžēl izstājoties jau pirmajā kārtā, savukārt Emīls Potapovs (-73kg) piedalījās vienā no populārākajām starptautiskajām treniņnometnēm Horvātijas pilsētā Porečā.

Vēlam mūsu sportistiem veiksmi un sasniegumus nākamajos turnīros!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
GS Astana        
Una Dolgiļeviča (-78kg) +1/-1 21 115
GS Ulanbatora        
Una Dolgiļeviča (-78kg) -/-1 19 50
EČ Odivelaša        
Tomass Manfelds (-73kg) +1/-2 31 115
Ņikita Afanasjevs (-90kg) +1/-2 25 115
EJK Birmingema        
Patriks Kalniņš (-66kg) -/-1 31 35