IZCILS SASNIEGUMS – UNAI ZELTA MEDAĻA EUROPEAN OPEN TALLINĀ

Mūsu kluba sportiste Una Dolgiļeviča (-78g) sagādājusi lielus svētkus sev un saviem līdzjutējiem, izcīnot pirmo vietu Tallinā notikušajā European Open posmā. Unai šī ir pirmā starptautiskā zelta medaļa.

Una pirmajā kārtā bija brīva, un cīņas sāka no ceturtdaļfināla, kurā pārspēja beļģieti Vikiju Veršēru, uzvarot apakšgrupā. Pusfinālā mūsu sportiste svinēja uzvaru pār kiprieti Zanetu Mihaelidu. Finālcīņā Unai pretī stājās Itālijas pārstāve Linda Politi. Una  ātri ieguva atzīmi waza-ari ar metienu sutemi-waza, un, lai gan itāliete centās, mūsu džudisti viņai neizdevās pārspēt.

Intervijā Eiropas džudo savienībai Una uzsver: “Patiesībā  man trūkst vārdu, es nekad neesmu ieguvusi zelta medaļu ne European Open, ne pat Eiropas kausos.  Tādēļ es šodien esmu priecīga.” Viņa šo uzvaru uzskata ar ieguvumu savai pašpārliecinātībai, jo tagad jūtas vairāk gatava Grand Prix un Grand Slam. “Uzsākot šīs sacensības, es jutos spēcīga, ar dažām no pretiniecēm es jau biju cīnījusies, tāpēc es zināju, ko varu sagaidīt. Finālā man bija jābūt uzmanīgai pēc iegūtās atzīmes, jo Politi aktīvi uzbruka. Viņa ir ļoti spēcīga, bet mans uzdevums bija paņemt pareizos tvērienus un, protams, nenokrist.”

Savukārt Gatis Mīlenbergs sarunā ar Latvijas džudo federāciju norādījis, ka šāda līmeņa sportistiem, kuri regulāri startē Grand Slam un Grand Prix, izcīnot 9. vietu, savas pārliecības nostiprināšanai ir nepieciešami šādi turnīri, kas nebūt nav zemāka līmeņa – tajos piedalās sportisti, kuri IJF reitingā atrodas otrajā trīsdesmitniekā. “Una savu uzdevumu izpildīja maksimāli labi – izcīnīja zelta medaļu! Tas viņai noteikti dod lielu pārliecību tālākai atlasei.” Jāpiebilst, ka Una par uzvaru šajā turnīrā nopelnīja 100 reitinga punktu, un pašlaik atrodas 55.vietā pasaulē.

Turnīrā no Latvijas startēja astoņi sportisti, nākamo labāko rezultātu sasniedza Ivans Mihaļovs (-81kg), izcīnot 7.vietu.

Kopumā Tallinas sacensībās piedalījās 171 dalībnieki no 24 valstīm. Kopvērtējumā uzvarēja Ukrainas džudisti, kuri izcīnīja piecas zelta, divas sudraba un sešas bronzas medaļas. Otrajā vietā Nīderlandes komanda ar vienu zelta, pa divām sudraba un bronzas godalgām, savukārt trešajā vietā Spānijas sportisti, kuriem viena zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu.

Vēlreiz sveicam Unu un visu KYODAI komandu ar lielisko panākumu un vēlam veiksmi nākamajos turnīros!

FOTO: Konstantin Andonov, www.eju.net

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78jkg) 1. +3 11 970