PATRIKAM BRONZA EIROPAS JUNIORU KAUSĀ BERLĪNĒ

Ja Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls KYODAI līdzjutējiem neatnesa gaidītos panākumus, tad priecīgus brīžus sagādāja Patriks Kalniņš (-66kg), kurš izcīnīja bronzas medaļu Berlīnē notikušajā Eiropas junioru kausā.

Pirmo kārtu izlaidis, nākamajās Patriks bija pārāks par Vācijas un Polijas džudistiem, tomēr cīņā par uzvaru apakšgrupā tika atzīts Izraēlas sportista un vēlākā sudraba medaļas ieguvēja pārākums. Gandarījuma turnīru mūsu džudists turpināja veiksmīgi, uzvarot gan Azerbaidžānas, gan Vācijas džudistus, un cīņā par bronzu – vēl vienu Vācijas pārstāvi.

Berlīnē startēja arī Emīls Potapovs (-73kg), kurš pirmajā kārtā pārspēja Vācijas sportistu. Diemžēl otrajā cīņā zaudēts džudistam no Azerbaidžānas, un pēc pretinieka neveiksmes tālākām cīņām mūsu sportists nekvalificējās.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja septiņi juniori. Bronzas medaļu izcīnīja arī Maksims Duinovs (-90kg).

Turnīrā piedalījās 288 sportisti no 29 valstīm. Kopvērtējumā uzvarēja Kazahstānas izlase (trīs zelti, pieci sudrabi, divas bronzas), otrie mājinieki – Vācijas džudisti, izcīnot pa divām zelta un sudraba, kā arī astoņas bronzas medaļas, bet 3.vietā – Azerbaidžānas komanda, kurai arī pa divām zelta un sudraba medaļām un trīs bronzas godalgas.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Patriks Kalniņš (-66kg) 3. +5/-1 39 760
Emīls Potapovs (-73kg) +1/-1 40 80

 

FOTO: Steigmann Stephan (eju.net)