BEZ LIELIEM PANĀKUMIEM AIZVADĪTS EIROPAS ČEMPIONĀTS JUNIORIEM

Pagājušajā nedēļā Nīderlandes pilsētā Hāgā norisinājās Eiropas čempionāts junioriem, kurā Latviju pārstāvēja pieci sportisti, to skaitā arī KYODAI džudisti Patriks Kalniņš (-66kg) un Emīls Potapovs (-73kg).

Diemžēl abi mūsu sportisti zaudēja jau pirmajā cīņā (Patriks atzina Nīderlandes, bet Emīls – Gruzijas sportista pārākumu) un no tālākas dalības turnīrā izstājās. Visveiksmīgāk no Latvijas “piecinieka” startēja liepājnieks Maksims Duinovs (-90kg), kurš ieguva 7.vietu.

Čempionāta kopvērtējumā uzvarēja Itālijas sportisti, izcīnot piecas zelta, vienu sudraba un vienu bronzas medaļu, otrie palika Gruzijas džudisti ar trīs zeltiem un vienu bronzu, bet trešajā vietā Nīderlandes komanda ar trīs zelta godalgām. Labākie no Baltijas valstu džudistiem izrādījās lietuvieši, kuriem turnīrā divas 5.vietas (25.vieta kopvērtējumā). Latvija kopā ar vēl četrām valstīm, tajā skaitā arī Igauniju, dala 29.vietu 43 valstu konkurencē.

Pēc individuālajām sacensībām notika arī jaukto komandu turnīrs, kurā par čempioniem kļuva gruzīni, atstājot aiz sevis Nīderlandes komandu. Bronzas medaļas izcīnīja Portugāles un Francijas džudisti.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Potapovs (-73kg -/-1 37 50
Patriks Kalniņš (-66kg) -/-1 30 50