MĀJAS SIENAS NEPALĪDZĒJA – EIROPAS KADETU KAUSĀ RĪGĀ BEZ MEDAĻĀM

Divas dienas Rīgā norisinājās Eiropas kausa posms kadetiem, kas ar katru gadu kļūst aizvien populārāks – divu dienu laikā uz tatami kāpa vairāk nekā 300 džudistu no 21 valsts.

43 sportistu lielajā Latvijas komandā bija arī pieci KYODAI džudisti, tomēr šoreiz mājas sienas nepalīdzēja, un mūsu kluba pārstāvji medaļas neieguva. Vistuvāk pjedestālam tika Ņikita Afanasjevs (-90kg), kurš izcīnīja 5.vietu. Divas uzvaras arī Markusam Zuģickim (-60kg), bet lielais dalībnieku skaits svara kategorijā liedza pakāpties augstāk. Vienīgo medaļu – bronzu – Latvijai izcīnīja Aleksandrs Avdejevs (-73kg).

Visi mūsu sportisti pirmajā kārtā bija brīvi. Ņikita apakšgrupas finālā piekāpās Ukrainas sportistam, bet gandarījuma turnīrā bija pārāks par Luksemburgas un Nīderlandes džudistiem. Diemžēl cīņā par medaļu uzvarēja Polijas pārstāvis.

Markuss, uzsākot sacensības ar uzvaru pār Ukrainas džudistu, nākamajā cīņā zaudēja vēlākajam šīs kategorijas uzvarētājam, Mirkhaligam Iskandrovam no Azerbaidžānas. Pirmajā gandarījuma cīņā iegūta uzvara pār Lietuvas džudistu, bet nākamajā – zaudējums Itālijas sportistam.

Markuss Pavārs (-66kg) uzvarēja Portugāles džudistu, bet pēc zaudējuma Ukrainas džudistam tālākām cīņām nekvalificējās. Vadims Nesterovs (+90kg) atzina Azerbaidžānas un Ukrainas džudistu, bet Daniels Zvaners (-73kg) – Dānijas džudista pārākumu.

Iespējams, tieši sportiskas bezkaunības trūkums un pārāk liela pietāte pretinieka priekšā liedza mūsu sportistiem sasniegt labāku rezultātu.

Lielāko skaitu medaļu savā starpā sadalīja Azerbaidžānas un Polijas komandas, katra izcīnot pa četrām zelta godalgām. Azerbaidžāņiem trīs sudrabi un piecas bronzas, bet poļiem – divi sudrabi un septiņas bronzas. Kopvērtējuma trešajā vietā Bosnijas un Hercegovinas džudisti ar divām zelta medaļām. Augstajā 5.vietā Igaunijas komanda, kas izcīnīja pa vienai zelta un sudraba, kā arī divas bronzas medaļas. Savukārt lietuviešiem – divi sudrabi un divas bronzas. Latvijas komandai ar vienu bronzas godalgu un piecām (!) piektajām vietām – 14.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Ņikita Afanasjevs (-90kg) 5. +2/-2 13 575
Markuss Zuģickis (-60kg) +2/-2 39 125
Markuss Pavārs (-66kg) +1/-1 30 80
Vadims Nesterovs (+90kg) -/-2 17 35
Daniels Zvaners (-73kg) -/-1 41 35

 

FOTO: Roberts Voskāns