UNAI AUGSTĀ PIEKTĀ VIETA EIROPAS ČEMPIONĀTĀ U23

Pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Potsdamā norisinājās Eiropas čempionāts U23 vecuma grupā, kurā piedalījās arī mūsu kluba sportisti Una Dolgiļeviča (-78kg) un Andis Dolgiļevičs (-73kg).

Una turnīru sāka pārliecinoši, uzvarot Azerbaidžānas un Polijas sportistes, un arī pusfinālā cīņas laikā atradās vadībā, tomēr zaudēja vēlākajai šīs kategorijas uzvarētājai no Ukrainas. Cīņa par bronzu noritēja pēc līdzīga scenārija, un diemžēl, saņemot trīs aizrādījumus, mūsu džudistei nācās samierināties ar piekto vietu, kas, neskatoties, iespējams, uz nelielu vilšanos, arī ir ļoti augsta līmeņa sasniegums.

Latvijas komandai šajās sacensībās sudraba medaļu izcīnīja Antonijs de Angeliss (-66kg), savukārt Andis un ceturtais mūsu sportists Roberts Javorskis no sacensībām izstājās pēc pirmās zaudētās cīņas.

Kopvērtējumā čempionātā uzvarēja Nīderlandes džudisti, izcīnot trīs zelta, vienu sudraba un trīs bronzas medaļas. Otrie Gruzijas sportisti (pa divām zelta un sudraba, viena bronzas medaļa), bet trešajā vietā Ukrainas komanda ar divām zelta un piecām bronzas godalgām. Latvijas izlasei 28 valstu konkurencē 10.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78kg) 5. +2/-2 17 730
Andis Dolgiļevičs (-73kg) -/-1 41 50