AIGARAM ZELTA MEDAĻA VETERĀNU KAUSĀ RĪGĀ

Pēc ilgāka pārtraukuma atkal uz tatami redzējām Aigaru Mīlenbergu, un šī atgriešanās bija ļoti veiksmīga. KYODAI lielisko līdzjutēju atbalstīts, Aigars izcīnīja uzvaru Rīgā notikušajā veterānu džudo kausa posmā.

Aigars startēja grupā, kurā spēkiem mērojās 30-39 gadus veci džudisti. Pirmajā kārtā mūsu sportists bija brīvs, pusfinālā pārspēja Latvijas komandas dalībnieku Aleksandru Leščinski, savukārt finālā ar lielisku “ippon” tika uzvarēts Slovākijas džudists Akos Fekete.

Latvijas komanda šajā turnīrā izcīnīja astoņas zelta, piecas sudraba un divas bronzas medaļas, uzvarot kopvērtējumā. Starp mūsu sportistiem bija daudzi savulaik zināmi un panākumus guvuši džudisti, taču nenoliedzami, ka lielākā uzmanība tika pievērsta olimpiskās bronzas medaļas ieguvējam, Latvijas džudo federācijas prezidentam Vsevolodam Zeļonijam, kurš arī uzvarēja savā kategorijā.

Rīgas posms, kurā piedalījās 20 valstu sportisti, bija pirmais turnīrs veterānu kausa tūrē, kas turpināsies ar sacensībām Ungārijā un Polijā, savukārt Aigara nākamais mērķis ir starts veterānu Eiropas čempionātā, kurš jūnijā norisināsies Bosnijas un Hercegovinas galavspilsētā Sarajevā.

FOTO: Roberts Voskāns, SportaFoto.com