FANTASTISKS REZULTĀTS EIROPAS KADETU KAUSĀ BERLĪNĒ – TOMASAM ZELTS, ŅIKITAM BRONZA!

Ar divām medaļām – zeltu un bronzu – Latvijas kadetu izlasei noslēdzās dalība Eiropas kausā Berlīnē. Vēl lielāks prieks, ka abas medaļas ieguva KYODAI džudisti: par turnīra uzvarētāju kļuva Tomass Manfelds (-90kg), bet bronzas medaļu izcīnīja Ņikita Afanasjevs (-90kg). Apsveicam un lepojamies ar puišu panākumu!

Bija jāpaiet tieši septiņiem gadiem, lai Berlīnē atkal skanētu Latvijas himna, un arī toreiz zelta medaļu izcīnīja mūsu džudists Emīls Gerkens.

Tomass turnīru sāka, liekot panervozēt saviem līdzjutējiem, īpaši pirmajā cīņā, bet, pārvarējis satraukumu, aizvadīja pārliecinošas cīņas, apakšgrupā uzvarot Nīderlandes, Spānijas un Šveices džudistus. Pusfinālā pretī stājās Ukrainas sportists, kuram tika zaudēts finālā pirms mēneša, taču šoreiz pārāks bija Tomass, kurš arī finālcīņā neatstāja nekādu cerību pretiniekam no Nīderlandes.

Tieši šim sportistam pirmajā cīņā zaudēja Ņikita, kuram tālāko turnīru nācās aizvadīt gandarījuma kārtās, kur izcīnītas uzvaras pār Francijas, Spānijas, Zviedrijas un Ukrainas džudistiem.

Lieliskais sniegums ļauj gan Tomasam, gan Ņikitam kvalificēties dalībai kadetu pasaules čempionātā, kas augusta beigās notiks Peru.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja arī Markuss Zuģickis un Toms Kristiāns Birkhāns (abi -66kg). Markuss turnīru sāka ar divām uzvarām, bet vēlākais zaudējums nedeva iespēju turpināt gandarījuma cīņas, savukārt Toms zaudēja pirmajā cīņā un gandarījuma turnīram nekvalificējās.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja 29 džudisti. Kopvērtējumā mūsu valstij augstā 7.vieta. Bez zelta un bronzas Latvijas sportisti izcīnīja arī trīs 5.vietas. Turnīrā piedalījās 690 dalībnieki no 34 valstīm. Kopvērtējumā uzvarēja Azerbaidžānas komanda, otri Francijas, bet trešie – Spānijas jaunie džudisti.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-90kg) 1. +5 37 1060
Ņikita Afanasjevs (-90kg) 3. +4/-1 37 715
Markuss Zuģickis (-66kg) +2/-1 69 125
Toms Kristiāns Birkhāns (-66kg) -/-1 69 35
         

FOTO: Falk Scherf, EJU